Bakım

Üzüm Çekirdeği Yağı | Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

Written by Merve

Üzüm çekirdeği yağı oldukça tercih edilen bir yağ. Özellikle soğuk sıkım üzüm çekirdeği yağı tercih edilmelidir. Bunun nedeni aslında neye göre kullanacağınıza göre değişmektedir. Ağızdan alınan üzüm çekirdeği yağı İbrahim Saraçoğlu tarafından günde 1 tatlı kaşığı olarak öneriliyor. Bununla birlikte üzüm çekirdek yağı tam bir fiyat performans yağıdır. Organik üzüm çekirdeği yağı ortalama olarak 50 TL civarlarındadır. Kullananların maksimum etki görmesi üzerine üzüm çekirdeği yağı fiyatı oldukça uygun yağlar arasında yerini almayı başardı. Yazımızda üzüm çekirdeği yağı hakkında birçok bilgi bulacaksınız.

Bkn: Boom butter cilt bakım yağı ne işe yarar?

Üzüm çekirdeği yağı
Üzüm çekirdeği yağı

Üzüm çekirdeği yağı

Yıllardır lezzetinden söz edilen üzümün yüksek besin kalitesine sahip bir meyve olduğu artık dilden dile dolaşmakta. Lakin herkesin bilmediği şey ise tohumlarının da değerli olduğudur. Bunun nedeni, fenolik bileşikler, E vitamini açısından zengin olmasıdır.

Uzun zamandır güzellik sektöründe yer edinen üzüm çekirdeği yağı üzüm çekirdeklerinden genellikle soğuk presleme işleminden elde edilmektedir. İçerisinde flavonoidler, karotenoidler, fenolik asitler, tanenler ve stilben gibi büyük antioksidan potansiyeli olan çok miktarda fenolik bileşik içerir.

Üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları

Cildi beslemek aslında oldukça önemlidir. Bu konuda üzüm çekirdeği yağı bir hayli yardıma koşuyor. Her derde deva üzüm çekirdeği yağının başlıca özellikleri arasında doymamış yağ asitleri, omega 6 ve omega 9’un yüksek içeriği vardır. Ayrıca bol miktarda E vitamini ve fenolik bileşiklerin varlığından dolayı antioksidan özelliklere sahiptir. Gelin şimdi hep beraber üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir onlara göz atalım.

  • Cilt tarafından hızla absorbe olur. Ciltte hızlı emilen yağlardan birisi olan üzüm çekirdeği yağı ince olduğu için ciltte yağlı bir his bırakmamaktadır, çabuk ve zorlanmadan emilmektedir.
  • Cilt lekelerini giderir. Cildi ultraviyole ışınlarından korumaya ek olarak, yağdaki besinler aşırı güneşe maruz kalmanın neden olduğu belirti ve lekeleri yok eder.
  • Maksimum nem sağlar. Nem uzun yıllardır cildimiz için vazgeçilmez bir bileşen olarak bilinmektedir. Bununla birlikte üzüm çekirdeği yağı vücut için doğal bir nemlendirici görevi görür. Nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleri ile suyu ciltte tutar, her zaman sağlıklı ve nemli kalmasını sağlar.
  • Kırışıklıkları açar. Yaş ilerledikçe yüz bölgesinde oluşan kırışıklıklar için üzüm çekirdeği yağı önerilmektedir. Bunun nedeni yağın kolajen onarıcı özelliği ciltte kullanıldığında kırışıklıkların önlenmesinde de oldukça etkilidir.
Üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları
Üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları

Üzüm çekirdeği yağı gül hastalığı

Halk arasında gül hastalığı olarak bilinen rozasea ciltte kırmızı görüntünün oluşmasını sağlayan bir hastalıktır. Bu hastalıkta özel bir diyet uygulanmasının yanı sıra dışarıdan da müdahale ile kırmızılık azalabilir. Akşamları 1:4 oranında su ile karıştıracağınız üzüm çekirdeği yağını rozalı cildinize uygulayabilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı göz altı torbaları

Özellikle yorgun gözlerin ilk belirtisi kesinlikle göz altı torbalarıdır. Bunun engellemenin en güzel yolu su ile karıştıracağınız üzüm çekirdeği yağını dondurucuda dondurmak. Daha sonrasında her sabah gözlerinize ve yüzünüze bu buzu gezdirmek.

Üzüm çekirdeği yağı damar

Yüz bölgesinde çatlayan kılcal damarlar ile karşı karşıyaysanız bunu üzüm çekirdeği yağı ile çözmeniz mümkün. Her gece yatmadan önce mutlaka cildinizde damarların üzerine uygulayın.

Üzüm çekirdeği yağı cilt lekeleri

Birçok nedenden dolayı oluşabilen cilt lekeleri dıştan müdahaleler ile bir nebze görüntüsü düzelebilir. Bunun için cildiniz normal bir cilt ise biraz limon ve pirinç unu ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı ile parfüm yapımı

Sizde üzüm çekirdek yağına bayılıyorsanız ve artık parfümünün bile olmasını istiyorsanız evde size pratik bir şekilde hazırlayacağınız bir parfümden söz edeceğiz. Üzüm çekirdeklerini ve üzüm yağını su ile karıştırıp bir tencerede kaynatın. Soğuduktan sonra bir parfüm şişesine alarak dünyanın en çekici kokusuna sahip olun.

Üzüm çekirdeği yağı ile krem yapı mı?

Sonbahara girilmesi ile birlikte artık raflardaki kremler çantalara gelmeye başladı. Üzüm çekirdek faydalarını duyanlarda ‘Keşke kremi olsa!’ dedi. Bizde sizler için araştırdık ve cildiniz için tüm faydaları sağlayacak bir krem ile karşınıza geldik.

1 yemek kaşığı eritilmiş bal mumunun içerisine 1 tane E vitamini kapsülü, 1 tatlı kaşığı aloe vera ve 1 çay kaşığı üzüm çekirdek yağını ilave edin. Beyaz bir kıvam alana kadar karıştırın ve 1 gün buzdolabında bekletin. Krem sonrasında kullanıma hazır.

Üzüm çekirdeği yağı
Üzüm çekirdeği yağı

Üzüm çekirdeği yağı tüylenme yapar mı?

Yağlar, cildin ihtiyacı olan tüm mineralleri sağlayacak niteliktedir. Cildi için üzüm çekirdeği yağı kullananlar özellikle tüm yüzlerine uygulayınca akıllarda üzüm çekirdeği yağı cildi tüylendirir mi? Sorusunu uyandırdı. Kılın yenilenme evresi 3 aydan oluşmaktadır. 3 ayı geçmeyen ciltlerde herhangi bir tüylenme durumu söz konusu olmaz.

Üzüm çekirdeği yağı alerji yapar mı?

Alerji aslında birçok ciltte mevcut olan bir durumdur. Kendisinden bir hayli bahsettiren üzüm çekirdeği yağına alerjiniz olup olmadığını anlamanız için cildinizin hassas bir bölgesine sürüp 48 saat boyunca yağı bekletmeniz gerekmektedir. Bunun sonucunda cildinizde kızarma, kaşınma ya da su toplaması meydana gelir ise sizin üzüm çekirdeği yağına alerjiniz var demektir.

Üzüm çekirdeği yağı aç karnına mı içilir?

Midesinde sorun olanların üzüm çekirdeği yağının kullanması uygun değildir. Günde 1 kere içilmesi gereken üzüm çekirdeği yağını yemeklerden 2 saat sonra kullanmanız önerilmektedir.

Üzüm çekirdeği yağı ağız yoluyla nasıl kullanılır?

Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu günde 1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağının kullanılmasını önermiştir.

Üzüm çekirdeği yağı alerjiye iyi gelir mi?

İbrahim Saraçoğlu geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk oldu. Burada üzüm çekirdeği yağından söz etti. Saraçoğlu ‘Kıymetli yağlardan birisi olan üzüm çekirdeği yağı alerjiye karşı mükemmel bir direnç kazandırır.’ ifadesine yer verdi.

Üzüm çekirdeği yağı basura iyi gelir mi?

Hemoroid yani basur, anüs veya rektum gidişli veya genişleyen damarlardır. Bu durumda üzüm çekirdek yağı sadece basurun neden olduğu ağrıyı hafifletmede büyük rol oynar. Onun dışında basuru tedavi etmek gibi bir işlevi ne yazık ki yoktur.

Üzüm çekirdeği yağı bozulur mu?

Her yağın son kullanma tarihi mevcuttur. Bu tarih gelmeden de yağlar bozulmaktadır. Yağları güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmek önemlidir. Yani üzüm çekirdek yağı da tıpkı diğer yağlarda da olduğu gibi bozulma olasılığı var.

Üzüm çekirdeği yağı bebeklere verilir mi?

Bebeklerin vücudu yetişkin bir insanın vücuduna göre oldukça hassastır. Dolayısıyla her şeyi bebeklerin yemesi uygun değildir. Riske atmamak adına üzüm çekirdek yağı da bebeklere verilmemelidir.

Üzüm çekirdeği yağı bronzlaştırır mı?

Güneş altındayken cilde güneş kreminden sonra yağ sürmek oldukça popüler oldu. Doğal yoldan bronzlaşmak isteyenler de çareyi yağlarda aramaya başladı. Üzüm çekirdek yağı bronzlaşmada etkili olan bir numaralı yağlardan birisidir.

Üzüm çekirdeği yağı cilde sürülür mü?

Cilt için hızlı emilen yağlardan birisi de üzüm çekirdeği yağıdır. Cilde binlerce faydası olan üzüm çekirdek yağını gece uyumadan önce cildinize masaj yoluyla yedirebilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı çatlaklara iyi gelir mi?

Vücut çatlakları vücudun ani kilo alıp vermesinden kaynaklı olan deri yırtıklarıdır. Henüz deri çatlakları kırmızı iken kullanacağınız üzüm çekirdek yağı çatlakların görünümünü bir hayli azaltmaya yardımcı olacaktır.

Üzüm çekirdeği yağı saç çıkarır mı?

Saçın çıkması için ortalama olarak üzüm çekirdek yağı doğru yöntemlerle 2 ay düzenli olarak kullanılmalıdır. Baş aşağı eğdiğiniz kafanıza parmak uçları ile masaj yaparak üzüm çekirdek yağını iyice yedirin. 2 ayın sonunda bebek saçlarınıza merhaba diyin.

Üzüm çekirdeği yağı kaş çıkarır mı?

Kaşların çıkması için üzüm çekirdek yağının dermaroller ile birlikte kullanılması önemlidir. Bölgeye önce 30 saniye dermaroller yapın. Daha sonra üzüm çekirdek yağı sürün. Düzenli kullanımda yeni kaşların çıktığına şahit olacaksınız.

Üzüm çekirdeği yağı nasıl çıkarılır?

Genellikle yağlar soğuk presleme yöntemi ile çıkmaktadır. Bu üzüm çekirdek yağı içinde geçerli olan bir meseledir. Zaten sağlıklı olanı da bir yağın soğuk presleme yöntemi ile çıkanının kullanılmasıdır.

Üzüm çekirdeği yağı direk yüze sürülür mü?

Cildinize uygulamadan önce eğer ki üzüm çekirdek yağı ile cildinize alerji testi yaptıysanız ve herhangi bir yan etki görmediyseniz yüzünüze direk sürmenizde herhangi bir problem bulunmamaktadır.

Üzüm çekirdeği yağı evde nasıl yapılır?

Doğal yağların önemi arttıkça evde nasıl yapıldıkları da bir hayli merak edilmeye başladı ve araştırma konusu oldu. Üzüm çekirdek yağı için üzümün çekirdeklerini ve biraz zeytinyağını rondodan geçirin. Çekirdekler ile birlikte cam bir kaba alın ve 30 gün bekletin. Bu 30 günde 1 saat güneş gösterin. Daha sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı egzamaya iyi gelir mi?

Egzama, kırmızı lekelere, kabarcıklara ve kaşıntıya neden olan ve kaba görünümlü lezyonlara neden olan bir deri iltihabıdır. Üzüm çekirdek yağı egzama gibi deri rahatsızlığına sebep olan problemlerin daha hafif geçirilmesine olanak sağlamaktadır.

Üzüm çekirdeği yağı emziren anneler kullanabilir mi?

Emzirme döneminde annelerin kullandığı şeyler anne sütü ile birlikte bebeğe zarar vermekte. Bunun için emziren anneler üzüm çekirdek yağı kullanmadan önce doktordan bilgi alması oldukça önemlidir.

Üzüm çekirdeği yağı göz çevresine sürülür mü?

Vücudun diğer bölgelerine göre göz çevresi oldukça hassastır. Buraya ürün sürmeniz için ürünün göz çevresine uygun bir ürün olması gerekmektedir. Dolayısıyla üzüm çekirdek yağı göz çevresine sürülmemesi gereken yağlardandır.

Üzüm çekirdeği yağı hangi cilt tipine uygun?

Her yağ her cilt tipine uygun olmayabiliyor. Lakin içerisine biraz kil eklendiğinde yağlı ciltlere ve içerisine tatlı badem yağı eklendiğinde ise kuru ciltlere uygun olmaktadır.

Üzüm çekirdeği yağı her gün kullanılır mı?

Cildinizde herhangi bir problem yok ise üzüm çekirdek yağını bir miktar su ile karıştırıp her gün düzenli olarak kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur.

Üzüm çekirdeği yağı hangi yağlarla karıştırılır?

Ne amaca göre kullanacağınız aslında çok önemlidir. Saç için jojoba, hindistan cevizi yağı ile karıştırabilirsiniz. Cilt için ise tatlı badem yağı ile kombine kullanabilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı lekelere iyi gelir mi?

Ciltte leke oluşumu hemen hemen 3 insandan birisinde görülmektedir. Bunun önüne sadece üzüm çekirdek yağı kullanılarak geçilmemektedir. Lakin bir etkisinin de olduğunu söyleyebiliriz.

Üzüm çekirdeği yağı cilt lekelerine iyi gelir mi?

Güneşin zararlı ışınlarından korunmamak, yeteri kadar nemli tutmamak gibi etkenler ciltte leke oluşumuna sebebiyet verir. Tek başına üzüm çekirdeği yağı bir işlev görmemektedir. Bununla birlikte içerisine jojoba yağı eklemek cilt için fayda sağlayacak.

Üzüm çekirdeği yağı mideye iyi gelir mi?

Mevcut yağın mideyi kansere karşı koruduğuna dair bir bilgi mevcuttur. Lakin bazı insanlar da midesinde gastrit, ülser gibi problemlerin olması durumunda kullanımının uygun olmadığını belirtmişlerdir.

Üzüm çekirdeği yağı mı kuşburnu çekirdeği yağı mı?

İkisi aslında birbirinden oldukça farklı yağlardır. Üzüm çekirdek yağını saç için tercih ederken kuşburnu çekirdeğini de cilt için tercih edebilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı saç dökülmesini önler mi?

Bol bol su içmek ve vitamin kontrolleri ile beraber üzüm çekirdek yağı kullanmak saç dökülmesinin önüne geçmek için harika bir yöntem. Lakin tek başına etkisini zor gösterir.

Üzüm çekirdeği yağı rakı yapımında kullanılır mı?

Özel günlerin vazgeçilmezi olan rakının yapımında üzüm çekirdeği yağının kullanımı hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Üzüm çekirdeği yağı sivilce yapar mı?

Bir yağın ciltte sivilce oluşturması muhtemel bir konudur. Yani üzüm çekirdek yağının da ciltte sivilce oluşturma ihtimali oldukça fazladır.

Üzüm çekirdeği yağı sivilce için nasıl kullanılır?

Cildinizde aktif sebum üretiminden kaynaklanan bir sivilce artışı mevcut ise üzüm çekirdek yağı bu konuda size faydalı olur. Haftada 1 kez elma sirkesi ile karıştırdığınız üzüm çekirdek yağı ile sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı tansiyonu yükseltir mi?

Tansiyon artık birçok insanda gerek genetik gerekse farklı etmenlerden dolayı var olan bir hastalıktır. Üzüm çekirdek yağının tansiyonu dengelediği bilinmektedir. Lakin bu konu ile ilgili bilimsel bir veri bulunmamaktadır.

Üzüm çekirdeği yağı uyuza iyi gelir mi?

Uyuz hastalığına üzüm çekirdek yağının iyi geldiği hakkında herhangi bir bilgi ne yazık ki mevcut değildir. Eğer ki uyuz hastalığından mustarip iseniz doktora başvurun.

Üzüm çekirdeği yağı uçucu yağ mı?

Yağlar uçucu kategoride olduğunda daha güvenle kullanılmaktadır. Üzüm çekirdek yağı da uçucu yağ kategorisinde.

Üzüm çekirdeği yağı saçı uzatır mı?

Saçları hızlı uzatmak her insanın hayalidir. Üzüm çekirdek yağı düzenli olarak kullanıldığında saçları besleyerek hızlı uzamasını destekleyecektir.

Üzüm çekirdeği yağı vücuda sürülür mü?

Nem kaybı yaşayan bir vücutta üzüm çekirdek yağı kullanımı iyi bir seçenek. Bunun için banyodan çıktığınızda kuruladığınız cildinize sürebilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağı varise iyi gelir mi?

Genellikle bacak arkalarında meydana gelen varis hastalığına üzüm çekirdek yağının iyi geleceği bilinmektedir. Bunun için varisli olan bölgeye masaj yoluyla yedirilmesi önemlidir.

Üzüm çekirdeği yağı zayıflatır mı?

Bir diyet listesine başladıysanız rutininize üzüm çekirdek yağı da ekleyebilirsiniz. Bu metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacaktır.

Üzüm çekirdeği yağı göze zarar verir mi?

Bazı yağların göz ile temas etmesi göze istenmeyen yan etki çıkarır. Bunlardan bir tanesi de üzüm çekirdek yağıdır. Gözden uzak tutulması önemlidir.

 

 

 

About the author

Merve

Türkiye'nin en büyük kadın bilgi platformunun 'Proje yöneticisi.'

Leave a Comment