Siyatik Sinir Ağrısı Nedir? Siyatik Sinir Ağrısı Nasıl Geçer? Siyatik Sinir Ağrısı Hangi Hastalığın Belirtisi? Gibi sorulara yanıt bulabileceğiniz yazımıza başlıyoruz. Keyifli okumalar, sağlıklı günler dileriz.
İlginizi çekebilir: Böbrek yetmezliği diyeti

Siyatik Sinir Ağrısı Belirtileri Neledir, Neden Olur?
Siyatik Sinir Ağrısı Nedir?
Siyatik sinir ağrısı nedir? Siyatik sinir ağrısı neden oluşur? Siyatik sinirler bacaklarımızın sinir sistemimize bağlı olduğu siyatik adıyla bilinen ve sırt, bel bölgesinin son omuriliklerinde olan 5. ve 6. omurilikten gelip, kalçadan geçerek dizin arka kısmından ayağa kadar uzanan sinir sistemine verilen addır. Ve bu bölgede oluşan ağrı, uyuşukluk ve hissizlik gibi rahatsızlıklara Siyatik Sinir Ağrısı adı verilir.
Siyatik Sinir Ağrısı Belirtileri
Sinir sistemimiz ile doğrudan ilişkili olan siyatik sinir ağrısı dikkat edilip bir uzmana danışılmaz ise başka büyük sorunların habercisi olabilmektedir. Kısacası dikkatli olmakta fayda vardır. Peki bu belirtiler nedir? Hangi durumlar ve göstergeler Siyatik Sinir Ağrısı olarak adlandırılır? Gelin bir bakalım.
Siyatik sinir yapısı yukarıda bahsettiğimiz bölgededir. Yani bu bölgede oluşan ve dinlenme ile geçmeyen her ağrı siyatik sinir ağrısı olarak adlandırılabilir. Özellikle bacak ve ayak bölgesine de yayılıyorsa kesinlikle Siyatik Sinir Ağrısıdır.
Belin alt kısmından ayağa kadar gelen siyatik sinirlerde oluşan ağrı ve hissizlik durumu direkt ayağa vurur. Bacaklarımız alt tarafları ve ayak tabanında karıncalanma ve güçsüzlük bunun en büyük belirtilerindendir.
Ayakta güç kaybı ve iğne batması hissi gibi oldukça ayırt edilebilir belirtiler vardır.
Siyatik Ağrısı Neden Olur?
Peki bu geçmek bilmeyen ve hayat kalitesini düşüren ağrılar, Siyatik Sinir Ağrıları neden oluşur?
Bu ağrılar eğer bir kaza, travma olmamış ise tamamen sinirin sıkışması ve gerilmesine bağlı olarak ortaya çıkan ve böyle ciddi durumlar yok ise kendi kendine bir süre sonra geçen ağrılardır. Geçmeyen Siyatik Sinir Ağrılarında en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna gidip uzman tedavisi alınmalıdır.
Siyatik Ağrısı Tedavisi
Herhangi bir nedenden dolayı oluşmayan Siyatik Ağrılar genelde kendi kendine geçmektedir. Tedavi olarak dinlenip, ağrı kesiciler kullanılabilir. Geçmeyen ve ileri seviye siyatik sinir ağrıları için ise bu ağrı kesicilerin enjeksiyon yolu ile sinirlere verilmesi daha faydalıdır.
Siyatik Ağrısı Kaç Günde Geçer?
Siyatik Sinir Ağrısı insan vücudundaki diğer çoğu rahatsızlık gibi akut ve kronik olarak ikiye
ayrılmıştır. Akut siyatik ağrılar genelde kendi kendine 3-4 haftalık gibi bir sürede tamamen geçerken, kronikleşen siyatik ağrılar 2-2 buçuk ay boyunca aralıklarla kendini hissettirmektedir.
Siyatik Ağrısı Kasığa Vurur Mu?
Siyatik ağrı belin alt kısmındaki omurlardan ayak tabanına kadar yayılabilen bir sinir sistemi ağrısıdır. Dolayısı ile vücudun alt kısımlarının tamamında ağrıya neden olabilir ve kasık bölgesinde de ağrı hissedilebilir.