Kimyasal gebelik nedir? Genel olarak düşük ile sonuçlanmaktadır. Buna rağmen insanların aklında kimyasal gebelikte kanama olmazsa sorunu oluşuyor. Bunun en doğru kararını doktorunuz verecektir.
İlginizi çekebilir: Erkekler en çok nereden öpülmek istiyor?

Kimyasal Gebelikte Kanama Ne Zaman Başlar?
Kimyasal Gebelik Nedir?
Kimyasal gebelik, sperm tarafından döllenen yumurtanın (embriyo) rahim boşluğuna ulaşması ve kendisini rahmin iç tabakası olan endometriyuma yerleştirmeye çalışmasıyla oluşur. Kadının vücudu o andan itibaren hamilelik hormonunu (hCG) üretir ve bu nedenle dolaşımdaki hCG’yi tespit eden testi yaparsa eczane veya beta-hCG testinin sonucu pozitif olacaktır.
Embriyonun rahme yerleşmemesine birçok faktör neden olabilir. Bu durum kadının vücudunun hCG üretimini durdurmasına neden olacak ve bu nedenle gebelik ilerlemeyecektir. Hormon üretimi durduğunda, kimyasal gebelikten sonra menstrüasyon meydana gelir. Bu nedenle, ikinci test negatif olacaktır. Böylece kadın hamile olmadığını anlayacaktır.
Bir ultrason muayenesi hamileliği doğrulayabilir. Ancak bu test embriyonun uygun bir şekilde yerleştiğini tespit etmezse tanı kimyasal gebeliktir. O zaman kimyasal gebelik tedavisi gerçekleştirilebilir.
Kimyasal Gebelikte Kanama Ne Zaman Başlar?
Kendisinde kimyasal gebelik şüphesi gören kadınların aklına gelen ilk soru kimyasal gebelikte kanama ne zaman başlar? Oluyor. Bu kanamalar genellikle adetten 1 hafta öncesinde lekelenme tarzında kendisini göstermektedir. Lakin kimyasal gebelikte kanama olmazsa bu durum doktor ile konuşulması gereken bir konudur.
Kimyasal Gebelik Tedavisi
Kimyasal gebelik tedavisi aslında yoktur. Çünkü düşük en erken zamanda gerçekleşecektir. Burada tekrar hamile kalmak söz konusu olabilir.